fbpx
Sari la conținut

Ce este designul digital?

  O privire în profunzimea unui domeniu complex

  Designul digital este un tip de comunicare vizuală care prezintă informații sau un produs sau serviciu printr-o interfață digitală. Mai simplu, este un design grafic creat special pentru a fi utilizat pe computere sau alte dispozitive digitale.

  Acesta include mai mult decât simpla vizualizare a designului grafic pe un ecran. Orice document în prezent poate fi scanat și încărcat pe un computer, dar modelele digitale sunt create special pentru dispozitive, ținând cont de factori precum experiența utilizatorului, interactivitate, diferențele de dimensiune a ecranului și multe altele. Pe scurt, ele sunt adesea concepute pentru a fi utilizate mai degrabă decât pentru a fi citite.

  Diferența dintre designul digital și designul grafic

  Designul grafic este pentru produse imprimate, iar designul digital este pentru conținut digital. Aceasta este, desigur, o generalizare. În zilele noastre, tărâmurile tipărite și digitale se suprapun de cele mai multe ori. Multe modele digitale se bazează pe abilitățile din manualul designerului grafic, cum ar fi implementarea identității vizuale a brandului și aspectul tipografic. Între timp, proiectele de design grafic trebuie să țină cont de distribuția digitală, pe lângă tipărire. Și pentru a face lucrurile mai confuze, „design grafic” este folosit în mod obișnuit ca termen general pentru orice tip de comunicare vizuală.

  La urma urmei, se așteaptă adesea ca un designer să aibă abilități atât în ​​design grafic, cât și în design digital, indiferent în care este specializat. Diferența se reduce la mediul (printat sau digital) în care utilizatorii/spectatorii vor întâlni cel mai frecvent designul finit. Design-urile digitale trebuie să țină cont de interacțiunea utilizatorului, în timp ce modelele grafice sunt concepute pentru un impact vizual static.

  Diferența dintre design și dezvoltare

  Desenele digitale necesită ca codul să fie funcțional, iar modelele grafice tradiționale necesită hârtie și cerneală pentru a fi imprimate. Așa cum proiectele de design grafic au un proces separat de imprimare și distribuție, desenele digitale au un proces separat de codare, care se numește dezvoltare.

  Designerii digitali iau decizii cu privire la direcția vizuală a produsului, iar ceea ce oferă clientului este de obicei o machetă offline (fie prin Photoshop sau printr-un instrument de prototipare precum Figma). Dezvoltatorii folosesc apoi limbajul de codificare pentru a transforma această machetă într-un design digital funcțional, cum ar fi un site web sau un buletin informativ.

  În timp ce designerii digitali oferă uneori servicii de dezvoltare (în special pe front-end), designul și dezvoltarea sunt discipline diferite care necesită seturi diferite de abilități. Când pui în funcțiune un design digital, trebuie să reții că probabil va trebui să angajezi atât un designer, cât și un dezvoltator pentru a obține un produs final funcțional.

  Please follow and like us:
  error
  fb-share-icon