fbpx
Sari la conținut

Ce este Marketing-ul Video?

  youtube, website, page-1684601.jpg

  Nu există nicio îndoială că marketingul video continuă să crească și să devină mai relevant. Singura întrebare este cât de repede îți poți ajusta afacerea pentru a profita de ea?

  Marketingul video înseamnă distribuirea de videoclipuri despre marca ta online oriunde, fie pe site-ul tău web, pe rețelele sociale sau prin e-mail. Acestea pot fi reclame directe pentru brand realizate în stilul reclamelor TV, sau reclame mai subtile în care apar în fundal elemente ale identității vizuale a mărcii. Dar, în cele mai multe cazuri, spectatorul cunoaște sursa videoclipului, oferind brandului șansa de a-și influența reputația.

  Adevărul este că videoclipul a fost întotdeauna foarte popular – doar uită-te la filmele secolului trecut. Motivul pentru care videoclipul crește atât de repede este tehnologia actuală. Site-urile web pot găzdui acum mai multe videoclipuri, iar dispozitivele pot încărca videoclipuri mai rapid. Cu mai multe opțiuni de streaming live și telefoane cu cameră de calitate mai bună, popularitatea videoclipurilor online este ca un vârtej auto-susținut. Dar ceea ce îl face atât de eficient nu este doar popularitatea videoclipului, ci și mediul însuși. În comparație cu conținutul static sau text simplu, videoclipul poate oferi mai multă expresie artistică și conexiune emoțională și poate fi un ajutor vizual puternic pentru predarea conceptelor complexe.
  Aceste videoclipuri se bazează pe un secol de tehnologie cinematografică pentru a țese o narațiune bogată și a comunica publicului într-un mod în care alte medii nu reușesc.

  Și cât de eficient este marketingul video? Statisticile recente de la Hubspot și Social Media Today dezvăluie cât de mult impact au videoclipurile:

  -Site-urile cu videoclipuri au cu 41% mai mult trafic decât cele fără.
  -Videoclipurile de pe rețelele de socializare primesc cu 1.200% mai multe distribuiri decât postările text/imagine.
  -87% dintre consumatori doresc mai multe videoclipuri de la mărci.
  -Campaniile de marketing cu videoclipuri înregistrează o creștere a veniturilor cu 49% mai rapidă decât campaniile non-video.
  -E-mailurile cu videoclipuri au o rată de clic cu 200 – 300% mai mare decât cele fără.
  -68% dintre consumatori văd videoclipurile ca fiind modalitatea lor preferată de a afla despre produse noi. –Videoclipul a crescut rata de conversie pe pagina de start cu 20% și rata de conversie pe pagina de destinație cu 80%.

  În plus, există mai multe beneficii în culise. Conținutul video a primit, de asemenea, îmbunătățiri tehnice în fluxul în rețelele sociale și algoritmii motoarelor de căutare. Platforme precum Facebook acordă o prioritate specială videoclipurilor din fluxurile lor sociale, în timp ce modificările algoritmului Google din 2018 au acordat prioritate videoclipurilor, oferindu-le un carusel fix automat în partea de sus a rezultatelor căutării.

  Cu alte cuvinte, conținutul video este văzut mai mult decât conținutul bazat pe text sau imagini. Dacă acorzi prioritate accesibilității, poți îmbunătăți aceste efecte și mai mult cu transcrieri încărcate de SEO.

  Desigur, pentru a culege roadele, trebuie să înțelegi producția și marketingul video. Primul pas este să înțelegi toate opțiunile.

  Please follow and like us:
  error
  fb-share-icon