fbpx
Sari la conținut

Componente adiționale de design web

  Alte componente ale unui design web eficient sunt:

  Butoane
  Fonturi
  Paleta de culori
  Echilibrul vizual dintre imagini și text pe fiecare pagină

  Desigur, un design web bun nu este doar utilitar. Vizitatorilor le plac site-urile web care sunt captivante și care se potrivesc cu estetica mărcilor. Indiferent de modul în care este pus în practică, îmbinarea unui aspect captivant al mărcii cu elemente de design care aduc vânzări sau interacțiune, este modul în care câștigi la design web.

  Web design: ce nu funcționează?

  Am analizat și în articolul precedent ce este designul bun. Acum să vorbim puțin despre ce nu este.

  Ca regulă generală, vizitatorii nu ar trebui să depună efort pentru a-ți folosi site-ul. Întreaga experiență de utilizare a site-ului tău ar trebui să fie simplă și intuitivă.

  Iată câteva exemple: îndemnurile clare la acțiune sunt un design web grozav; cele tulburi(confuze) sunt design web prost. Fonturile cu contrast ridicat sunt design web inteligent și eficient; fonturile cu contrast scăzut, care sunt greu de citit, sunt design web slab.

  Iată câteva alte elemente de evitat:

  Imagini și fundaluri care distrag atenția. Ca regulă generală, stai departe de fundalurile mozaic. Deși există câteva cazuri selecte în care un fundal cu mozaic ar putea fi o alegere bună, în cele mai multe cazuri, acestea distrag atenția.
  Design non-responsive / fix. În zilele noastre, siteurile, ca și regulă generală, trebuie pur și simplu să fie receptive pentru dispozitive mobile.
  Link-uri și butoane neclare. Vizitatorii nu ar trebui să caute link-uri și butoane, ar trebui să poată vedea rapid ce imagini și fragmente de text îi vor duce către pagini noi sau să-și confirme alegerile. În mod similar, utilizatorii ar trebui să poată recunoaște clar câmpurile de completat.
  Fotografii sau imaginile de stoc generice sau irelevante și text de completare fără informații valoroase.
  Anumite elemente de design web, cum ar fi machetele de grilă, nu sunt în mod inerent alegeri bune sau proaste. Ele pot fi folosite în moduri eficiente și ineficiente, așa că este necesar să ai mare grijă să le aplici corect.

  Un alt element complicat de design web este animația. Nu mai suntem în anii 90, nu ar trebui să ai o coadă de cometă în urma cursorului de mouse al utilizatorului sau să-l faci să deruleze pe lângă un rând de hamsteri dansatori pentru a ajunge la conținutul tău. Dar o fereastră pop-up de ieșire, poate chiar și animată, care să atragă atenția vizitatorilor înapoi pe site-ul tău și îi face să acționeze sau chiar să cumpere ulterior ? Da.

  Cum să finalizezi designul web

  Realizarea corectă a designului web este un proces complex și există o mulțime de lucruri de care trebuie să ții cont. Din fericire, nu trebuie să faci asta singur. Când lucrezi cu un designer web profesionist, te poți baza pe abilitățile acestuia pentru a obține rezultatul perfect.

  Please follow and like us:
  error
  fb-share-icon